Göran's hemsida

Annat

Här kommer det bland annat – att dyka upp en och annan berättelse i ett eller annat ämne...

Diverse berättelser

Sommarjobb i dödens närhet

Jävligt ont i huvudet

Hur en femma kan bli hundra dollar

En full rädd tjej

Alkoholisten i Bandhagen

Ett ärr att visa upp

Bara söndagar

En cool katt

Måste du nynna hela tiden

Poliser i bara strumporna

Sädesärlan

Inte samma konstruktör

Kvällen då proppen gick

Rundvandring i Bettna 2003

Levande fru

Fadersundran

Dröm med konsekvenser

 

Privat delat

Lösenordsskyddad länk

*  *  *

Till minne av Stefan Eriksson

20/4 1965 - 5/9 2006

* * * *

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: Det ena spåret var hans , det andra var Gud's.

När den sista delen av hans liv framträdde, såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnads vandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta: "Herre Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig, att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ETT par fotspår. Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest".

HERREN svarade : "Mitt kära barn, jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ETT par fotspår - då BAR jag dig".

* * * *

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan - och förstånd att inse skillnaden.